maanantai 21. syyskuuta 2015

Huomenna tiistaina 22.9.2015 Häggmanin kahvilassa.


Huomenna tiistaina 22.9.2015 kokoonnumme jälleen Häggmanin kahvilaan klo 9:00 muistelemaan menneitä ja haastelemaan tulevista. Silloin saamme vieraaksemme Keskisuomalaisen toimittajan, ja keskustelumme aiheena on Jyväskylän kaupunginorkesterin alkuvaiheen jakso, kun kapellimestarina oli orkesterin perustaja, säveltäjä Ahti Karjalainen, Ahti-setä.

Meitä tuon ajan orkesterimuusikoita on vielä useita elossa, ja joitakin heistä tulee paikalle huomennakin. Eräs heistä, joka on hyvin säännöllisesti osallistunut yhteisiin aamukahvipalavereihimme on Martti Taranto, joka kuitenkin ilmoitti kesämökin askareitten olevan sen verran kesken, ettei pääse huomenna tulemaan. 

Martti pyysi kertomaan lämpimät terveiset paikalla oleville. Hänen muisteluksiaan löytyy Jyväskylä Sinfonian nettisivulta, mutta tulkoon tähän pieni sitaatti kyseiseltä sivulta, jossa hän kertoo läheisestä suhteestaan Ahti-setään: 
”Orkesterissa jo 37 vuotta viettänyt Martti on nähnyt uransa aikana useita ylikapellimestareita ja seurannut toiminnan muutoksia. 
Alkuaikoina mentiin joka konsertin jälkeen Sohwin kabinettiin, jonka paikan saksalainen portsari Rudi meille aina varasi. Hän tykkäsi meistä niin paljon. Karjalaisen Ahtin kanssa siellä tuli istuttua konsertin jälkeinen ilta jos toinenkin. Ahti-setä sitten ystävällisesti heitti minut illan päätteeksi kotiin Keltinmäkeen. Olihan sitä hauskuutta elämässä silloin enemmän, mutta en minä sitä niin kaipaa. Ne oli niitä aikoja ja hyvä niin.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti