keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Tiistai 3.11.2015




Eilen tiistaina 4. päivä marraskuuta meillä JKL Sinfonian Emeritusmuusikoilla oli jälleen aamun kahvitilaisuus Häggmanin kahvilassa. Tunnelma oli erittäin hauska ja naurua meillä piisasi, voi jotain sanoa että hauskin kokoontuminen tähän mennessä. Meitä oli koolla kaikkiaan kaksitoista. Valokuvasta voi nähdä ketkä olivat paikalla. Nautimme Häggman kahvilan erinomaisesta tarjonnasta, joka ei jätä ketään kylmäksi. Oli hauska nähdä että edellisen istuntoon verrattuna osanottajien määrä oli kasvanut.

Antti Kähönen oli ystävällisesti antanut Aamu Ailistolla-CD-levyn kuunneltavaksemme. Näin saatoimme kuunnella Antin hienoja tulkintoja  ikivihreistä suosikkikappaleista. Ensimmäisenä oli Eija-valssi, joka heti ensimmäisten sointujen myötä herätti meidät kaikki huomaamaan, että Antin ääni on edelleen erittäin hyvässä kunnossa. Äänitteen kuunteleminen herätti ansaitusti erittäin paljon kiinnostusta, jopa niin että 12 levyä tilattiin Antilta toimitettavaksi seuraavan istuntoon kahden viikon kuluttua. 

Keskustelu oli erittäin vilkasta, ja siihen sisältyi todella paljon huumoria. Keskusteltiin myös vakavasti viime konsertista, osittain hiukan kriittisestikin. Myös muista musiikkiin liittyvistä asioista juttua riitti, esimerkiksi Lahti Sinfonian viimeisimmän konsertin kävijät toivat terveiset Päijänteen eteläpäästä; ihasteltiin naapurikaupungin jousiston suurta kokoa Jyväskylä Sinfonian vastaavaan verrattuna. Kun kontrabassoja Lahdessa on kahdeksan, ja muu jousisto kooltaan oikea suhteessa kontrabassojen määrään, on ihme, että oma orkesterimme pärjää vertailussa vielä salitilanteenkin huomioon ottamisen jälkeen aika hyvin. Loppuunmyydyt katsomot meillä kertovat omaa kieltään!

Jäämme odottelemaan seuraavaa istuntoa hyvillä mielin. Tämän kirjoittaja toivottaa kaikille aurinkoisia syyspäiviä ja samalla kannustaa liittymään Facebookiin, koska sen kautta välittyy todella mukavia viestejä jopa kaukomailta; viimeisin tervehdys tuli New Yorkin kupeesta New Heavenin Sinfoniaorkesterin ylikapellimestarilta William Boughtonilta: "Old boys rule!!! Please give my warmest wishes to everyone, and it's good to see you all looking so healthy".
Ystävyydellä Mikko Oinonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti